O MENI

MOJI ZAČETKI

Šport me spremlja že od malih nog, predvsem atletika, s katero sprva nisva bili prijateljici. Otroški teki ob vikendih ko je mama tekmovala v različnih tekaških disciplinah, so bili stalnica naše družine. V osnovni šoli me je trener Stanko Škoberne prepričal, naj se priključim njegovi skupini. Preizkusila sem se v vseh atletskih disciplinah; tekih, skokih, in metih. Najbolj me je navdušil skok s palico, ki je kasneje postal tudi moja glavna disciplina. Kljub težkim treningom sem uživala in se imela lepo. Bolj kot tekmovalnost mi je bilo pomembno druženje. Posegala sem po stopničkah na državnih prvenstvih, vendar rezultati v tistem trenutku niso bili tako pomembni. Proti koncu srednje šole, na prehodu v člansko kategorijo, sem se začela zavedati, da bo potrebno spremeniti pristop in pričeti s trdim delom, če bom želela dosegati vrhunske rezultate. Namenjeno mi je bilo nekaj drugega, boljšega.

PO ZNANJE PREKO OCEANA

Na enem od državnih prvenstev mi je trener iz Združenih držav Amerike ponudil športno štipendijo za študij na Southeastern Louisiana University in s tem se je začela moja pot v ZDA. Barve univerze sem zastopala v mnogoboju (100 m ovire, met krogle, skok v višino, 200 m, skok v daljino, met kopja, 800 m) in skoku s palico.

Naporni treningi so imeli posledice na moje telo, ki ni zdržalo vseh pritiskov. Prišlo je do raznih poškodb in v zadnjem letniku študija sem zaradi poškodbe hrbtenice prenehala z aktivnim tekmovanjem. V štirih letih sem z odliko diplomirala iz kineziologije. Na pobudo trenerjev in profesorjev sem se odločila nadaljevati magistrsko pot in še dve leti ostala v ZDA. Svoje izobraževanje sem nadaljevala na Fort Hays State University v zvezni državi Kansas. Pod trenersko okrilje sem prevzela skupino atletov za skok s palico in šprint, predavala sem kot asistentka na univerzi dodiplomskim študentom in kot  prostovoljka delovala v nevropsihološkem laboratoriju.

Z atleti mi je v dveh letih dela uspelo doseči vidne rezultate na vseameriškem tekmovanju, kamor se uspejo uvrstiti le najboljši. Istočasno sem z odliko magistrirala iz znanosti o zdravju in človeških zmogljivostih (Health and Human Performance). S tem se je moja zgodba preko oceana zaključila. Vso znanje, izkušnje in disciplino do dela sem prinesla nazaj v Slovenijo.

TELOVADNICA ATLET

Petra Poznič, ustanoviteljica društva Telovadnica Atlet

Odkar sem se vrnila domov, delujem na mnogih področjih. Največ svoje energije, znanja in časa posvečam Telovadnici Atlet. To je moja strast in najljubši projekt. Skozi poškodbe, ki sem jih utrpela kot aktivna športnica in izkušnje, ki sem jih pridobila kot asistentka na fakulteti, sem dobila nov zagon za razvoj telovadbe, ki je primerna za vse starosti. Moj cilj je približati gibanje in zdrav način življenja vsem, ki so pripravljeni narediti dolgoročno spremembo v svojem življenju. 

Svojim strankam predstavljam gibanje kot nekaj zanimivega, koristnega in zabavnega. Kljub bolečinam ali omejitvam, strankam prilagodim vadbe. Verjamem v to, da je telovadba namenjena izboljšanju motoričnih sposobnosti, gibčnosti, krepitvi mišično-skeletne pripravljenosti in vzdržljivosti. V veselje mi je delovati na področju športa. Tukaj sem za vse, ki si želijo po zdravi poti do dolgoročnih sprememb na bolje. Moj cilj je približati šport in pravilno gibanje kot zdrav način življenja.